3 Kelebihan Berbelanja Di Parkson Yang Korang Tak Tahu

Sembang

Siapa kata perkataan shopping atau membeli-belah tu wujud untuk perempuan je? Lelaki pun sekarang ni dah semakin ramai yang kaki shopping dan lebih bijak berbelanja. Contohnya, perempuan kalau masuk 1 kedai memerlukan masa lebih kurang 30 minit sehingga 1 jam untuk membeli 1 barang. Lelaki boleh habiskan masa lebih kurang 30 minit sehingga 1 jam untuk masuk 5 atau 6 kedai dan beli lebih daripada 10 barang, betul? Jadi, memandangkan dah nak dekat hujung tahun ni, potongan harga pun semakin bersepah, ini kami nak kongsikan 3 kelebihan berbelanja di Parkson yang korang mungkin tak tahu.

1. Lebih Daripada 40 Cawangan Parkson Kat Malaysia

Takde alasan lagi untuk korang tak datang singgah ke Parkson yang dekat dengan korang sebab ada lebih daripada 40 cawangan Parkson kat Malaysia. Semua cawangan Parkson dibuka seawal pukul 10 pagi sehingga 10 malam dan kebanyakkan cawangan Parkson ada dalam pusat membeli-belah popular di setiap negeri.

 

View this post on Instagram

 

Did you know? Polo shirts was said to be originated from tennis, not polo🤔 Read it up, it’s pretty interesting. #ParksonMalaysia #Didyouknow #Sundayfunfact #poloshirt

A post shared by Parkson Malaysia (@parksonmalaysia) on

Kalau korang nak tahu cawangan Parkson mana yang paling dekat dengan korang, boleh pergi je kat laman web rasmi dorangparkson.com.my.

Image Via : parkson.com.my

2. Paling Senang Guna Aplikasi Digital Parkson

Zaman sekarang ni, dengan adanya aplikasi di smartphone lebih mudah untuk kita mengembara menggunakan aplikasi tersebut. Serius bro. Mengembara guna smartphone je sekarang ni. Parkson ada gak sediakan aplikasi untuk korang download secara percuma kat smartphone. Aplikasi ini juga terdapat bermacam-macam jenis info untuk membantu korang membeli-belah dengan mudah di Parkson. Jadi, takde alasan untuk korang tak dapat jumpa barang yang ingin dicari tu. Semua informasi dihujung jari je bro. Mudah bukan?

Image Via : parkson.com.my

Nak daftar sebagai ahli Parkson Kad, nak tengok kat mana cawangan terdekat atau nak tahu jenama barangan apa yang ada dijual kat Parkson, korang boleh tengok je kat dalam aplikasi Parkson.

Image Via : parkson.com.my

3. Beli-Belah Dan Menang Hadiah

Dah tahu kat mana cawangan Parkson terdekat, aplikasi Parkson pun korang dah download, tiba lah masa untuk membeli-belah di Parkson sempena ulang tahun ke-32 Parkson! Ada 32 hadiah lumayan yang korang boleh menang dengan setiap perbelanjaan yang bernilai RM300. Hadiah yang ditawarkan termasuk lah penginapan 3 hari 2 malam di Hotel Sheraton Petaling Jaya, DJI Osmo Pocket, Nintendo Switch Lite dan banyak lagi lah!

Image Via : parkson.com.my

Selain lokasi yang menyenangkan dan aplikasi digital yang mudah. Kelebihan berbelanja di Parkson tentunyalah promosi yang selalu ditawarkan. Yang terhangat sekarang, kalau korang berbelanja lebih RM300 dengan Parkson Kad, korang berpeluang untuk menang smart gadget terbaharu dan penginapan di Sheraton Hotel PJ! All the best gais!

KATALAKI: Siapa pergi Parkson sambil usha perfume, kita geng!

Last modified: 1 November 2019