Bahagian Pintu Kereta Yang Rosak Atau Lukisan Pantai?

Sembang

Sekali lagi otak manusia diuji menggunakan gambar yang viral di media sosial. Apa yang korang nampak bila pertama kali tengok gambar ni? Bahagian pintu kereta yang rosak atau lukisan pantai?

Gambar menguji minda ni dimuat naik oleh seorang pengguna Twitter, @nxyxm pada 2 Julai 2019 hari tu. Pemilik akaun Twitter ni juga dikenali sebagai Muhammad Naeem yang berasal dari Pakistan.

Kalau korang boleh nampak pintu kereta yang rosak dan lukisan pantai, korang antara manusia yang beruntung. Sebab ada gak yang hanya boleh nampak salah satu.

Kalau korang ingat lagi, sebelum ni manusia di bumi pernah diuji dengan gambar yang mengelirukan iaitu gambar baju berwarna biru dan hitam atau berwarna emas dan putih.

Tip untuk korang nampak pintu kereta rosak dan lukisan pantai ialah fokuskan pandangan korang kat bahagian atas yang berwarna hitam untuk nampak pintu kereta yang rosak dan seterusnya, fokuskan pandangan kat bahagian bawah yang berwarna coklat untuk nampak lukisan pantai.

KATALAKI: Cer korang try tunjuk kat member yang tak pernah lagi tengok gambar ni. Mana tahu boleh nampak benda lain lak.

Last modified: 9 July 2019