Band Malaysia Yang Ada Lagu Raya

Sembang

Rasanya semua dah tahu yang bermula 15 Ramadan, semua stesen radio kat Malaysia dah boleh mainkan lagu-lagu raya untuk menyemarakkan lagi semangat raya korang tu. Memang betul, kita boleh je dengar lagu raya kat platform digital contohnya macam YouTube atau Spotify, ikut suka hati kita la bila-bila nak dengar. Tapi kalau dengar lagu raya kat radio lain feel dia bro. Kalau korang tercari-cari band kat Malaysia ni ada ke lagu raya, kali ni kami nak kongsikan lagu-lagu raya daripada band yang pernah wujud kat Malaysia.

Black Dog Bone – Cahaya Aidilfitri

Hujan & Raihan – Salam Aidilfitri Ayahanda Bonda

Spider – Rindu Raya

Bunkface – Anugerah Syawal

Bittersweet – Next Aidilfitri

Sekumpulan Orang Gila feat Ana Rafali – Lagu Raya

Pesawat – Menjelang Syawal

Butterfingers – Hari Raya Di Kuala Lumpur

Couple – Selamat Hari Raya

Meet Uncle Hussain – Mensyukuri Syawal

An Honest Mistake feat Diana Danielle – This Hari Raya Rocks

monoloQue – Hari Raya Ini Dalam Sejarah

Dischord feat Mira Tilu – Senyum Dari Lebaran

Joe PV – Manisnya Dunia (Reggae Raya)

The Jespers – Menyambut Hari Raya

Classmates feat Dato’ Fazley – Pesan Raya

Tilu – Tulus Ikhlas Hatimu

OAG – Natural

KATALAKI: Yer betul tu, Black Dog Bone berasal dari Singapura. Tapi bukan senang nak hasilkan lagu raya yang orang boleh sing along. Banyak dah lagu-lagu raya yang kita sendiri pun dah lupa pernah wujud ke.

Last modified: 12 June 2019