Cara Mudah Untuk Download Video IG

Tech

Tengah Scroll INSTAGRAM, nampak pulak ade video yang kelakar. Terasa nak share dengan kawan-kawan dekat group Whatsapp tapi terpikir “Alamak macam mana nak download video ni?. Nak kene install aplikasi apa pulak?. Alah lecehnya!”.

Jangan risau hari ni kitorang nak kongsikan dengan korang cara mudah untuk download video dari Instagram tanpa install apa-apa aplikasi tambahan.

Pertama sekali apa korang perlu buat bila dah jumpa video apa yang korang nak download adalah klik ikon tiga titik pada sebelah kanan atas video. Selepas tu korang klik pada copy link. Refer seperti gambar dibawah :

Lepas korang dah copy link tadi, Korang pegi dekat website downloadgram.com dari smartphone korang. Paste link yang korang dah copy tadi dekat bahagian yang disediakan. Kemudian korang cuma perlu tekan button download. Sila refer seperti gambar dibawah :

Setiap video yang telah siap di Download akan disimpan secara automatik didalam Smartphone korang. Senangkan?

Disclaimer : Cara ini cuma berkesan pada peranti Android.

KATALAKI : Share video lawak takpe. Jangan share video bukan-bukan pulak ye!

Last modified: 23 October 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *