Filem MCU Yang Berjaya Dapat Kutipan Sebanyak $1 Billion

Sembang

Baru-baru ni filem Captain Marvel merupakan filem terbaru yang berjaya dapat kutipan sebanyak $1 Billion di seluruh dunia. Tak lama lagi, filem Avengers: Endgame akan ditayangkan. Mampu ke Avengers: Endgame dapat kutipan sebanyak $1 Billion?

Image Via : marvel.com

Sebenarnya filem Captain Marvel bukan filem pertama Marvel Cinematic Universe (MCU) yang berjaya dapat kutipan $1 Billion. Ada lagi filem MCU sebelum ni yang dah pernah dapat lebih daripada $1 Billion. Rasa-rasanya korang boleh agak tak filem MCU yang mana satu? Sambil korang teka tu, boleh tengok kat bawah ni. Sumber daripada www.boxofficemojo.com.

Captain Marvel (2019)

Image Via : billboard.com

Jumlah kutipan : $1,000,000,000 (masih ditayangkan)

Captain America: Civil War (2016)

Image Via : the-numbers.com

Jumlah kutipan : $1,153,000,000 

Iron Man 3 (2013)

Jumlah kutipan : $1,214,000,000 

Black Panther (2018)

Jumlah kutipan : $1,346,000,000 

Avengers: Age of Ultron (2015)

Image Via : YouTube

Jumlah kutipan : $1,405,000,000 

The Avengers (2012)

Image Via : YouTube

Jumlah kutipan : $1,518,000,000 

Avengers: Infinity War (2018)

Image Via : inverse.com

Jumlah kutipan : $2,048,000,000 

KATALAKI: Lagi sebulan tayangan filem Avengers: Endgame, tiket pun dah sold out, confirm boleh cecah $2 Billion kot.

Last modified: 11 April 2019