Geng Kereta Kena Follow On Instagram!

Sembang

Yerr. Aku faham korang memang tercari-cari Instagram account mana yang boleh di follow untuk usha kereta-kereta baek yang korang minat atau korang dah lama teringin nak join TT session hujung minggu. Takkan asyik nak follow IG awek cun je betul tak??

Artikel kali ni aku sediakan untuk korang antara geng gila kereta yang korang kena follow dekat Instagram. Baek-baek gak gambar dorang. Usha bawah! 

@satriasociety

 

View this post on Instagram

 

A post shared by #SATRIASOCIETY (@satriasociety) on

Untuk penggemar kereta nakal buatan Malaysia, Proton Satria, tak kisah la Satria lama atau Satria Neo, korang boleh follow @satriasociety di Instagram untuk usha kereta Satria yang level-level Neelofa, Fasha Sandha atau pun Zahirah! Merecik bhai.

Ditubuhkan pada 4 Januari 2014, followers dan gambar-gambar Satria yang di post oleh @satriasociety bukan je dari Malaysia, tapi ada juga yang dari Indonesia, Thailand, Brunei, Singapore, Australia, Capetown, UK, Costa Rica, Honduras dan Canary Islands!

Yang paling best, kalau korang salah seorang pemilik Proton Satria, korang boleh email gambar Satria korang dekat [email protected] untuk masuk dalam posting IG @satriasociety! Proton Satria yang terbaek je yang akan muncul dalam IG @satriasociety. Nice!

@streetzoku

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STREETZOKU (@streetzoku) on

Sebelum ni @streetzoku juga dikenali sebagai @hondavtecmalaysia/@hondaracingmalaysia/@hondazoku yang lebih fokus kepada kereta Honda. Lepas founder, Ahmad Qalil Bin Azhar buat keputusan untuk banyakkan lagi variasi kereta, maka lahirlah @streetzoku. Kalau nak usha kereta-kereta yang heavily modified dan aksi-aksi kereta perang, ni lah tempat untuk melampiaskan nafsu kereta korang!

@msfracing

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇲🇾 MALAYSIA SPEED FESTIVAL 🏁 (@msfracing) on

Untuk korang yang gemarkan aksi-aksi kat dalam track. @msfracing IG yang wajib korang follow. @msfracing selalu gak organize track day yang korang boleh join. Try usha www.msfracing.com untuk korang lebih faham macam mana dan bila nak join event dorang.

@satriagasm

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Satriagasm (@satriagasm) on

Selain daripada @satriasociety, korang boleh juga follow IG @satriagasm untuk layan gambar-gambar eksotik Proton Satria. Jangan risau, walaupun fokus dengan jenis kereta yang sama, @satriasociety dan @satriagasm ni bros. Sila follow dua-dua bosskurr!

@noequal.co

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoEqual (@noequal.co) on

Kalau korang ada perasan kereta kat jalan raya ada sticker logo ni, ni lah dia @noequal.co. DItubuhkan sejak 2016, bukan je fokus dengan posting di IG, @noequal.co juga aktif dalam bidang photography dan videography. Antara kolaborasi yang pernah ditampilkan bersama @noequal.co termasuk lah Art Of Speed Malaysia, Shell Malaysia dan Team ODRacing. Ada macam-macam jenis kereta dalam IG @noequal.co. R34 ada, Supra ada, Porsche ada, banyak lagi weh. Tengok sendiri kat IG dorang.

@galerikereta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galeri Kereta (@galerikereta) on

Bukan je posting pasal kereta kat Malaysia je, tapi dari negara Asia lain pun ada! @galerikereta la tempat yang sesuai nak cari rujukan untuk modify kereta korang macam kereta dari negara luar. Korang try usha jap.

Ada lagi tak geng-geng kereta yang best korang rasa patut difollow? Ce share kat ruang komen bawah ni.

KATALAKI: Lepas korang follow dorang ni jangan lupa comment kat IG dorang, Thelaki bring me here!😂

Last modified: 11 September 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *