How To #ImproveYourJobIn4Words

Sembang

Hari ni, kami Thelaki ternampak beberapa tweet yang berjaya menarik perhatian kami yang memang tengah takde mood nak berkerja!

Tweet yang kami jumpa ialah #ImproveYourJobIn4Words atau dalam erti kata lain macam mana nak improve kerja korang dalam empat patah perkataan. Apa empat patah perkataan yang korang akan bagi? Sambil korang berfikir, layan jap kat bawah ni antara tweet-tweet yang berjaya menghubungkan semula sel otak kami.

 

Masa dulu-dulu ramai yang memang bawa majalah atau surat khabar masuk dalam tandas. Jangan tanya kenapa. Zaman semakin canggih ni, tandas pun kena ada WiFi! So, kena reply email sambil memerut ke cane?

Maafkan kami Jacqueline, kami di Thelaki lebih suka meow-meow!

Masalah parking di tempat kerja bukan lagi perkara pelik. Bukan je masalah orang yang parking kereta macam harem dan menggangu orang lain nak parking. Kadar parking bulanan untuk bekerja juga boleh mencecah RM100-RM250 sebulan!

Kalau ada member tenung PC tak gerak-gerak tu faham-faham je la. Tau-tau mimpi jatuh bangunan.

Perjumpaan setiap hari, setiap minggu yang tak pernah ada kesudahannya. Apa yang korang selalu buat masa dalam meeting? Scroll IG dan Twitter? Ke zoom in camera tangkap gambar muka-muka member?

Apa kata korang share kan juga apa #ImproveYourJobIn4Words korang dekat Twitter. Jangan lupa mention sekali @Thelaki_ okehhh.

KATALAKI: Hire More Pretty Girls #ImproveYourJobIn4Words

Last modified: 24 November 2018