Kisah Nenek Instafamous Yang Merupakan Ikon fesyen

Sembang

Terkenal dengan taglineStealing Ur Man Since 1928“, wanita yang dikenali sebagai Baddie Winkle mula popular di dunia digital selepas cucunya memuat naik gambarnya memakai baju Tie-dye dan berseluar jeans pendek di Instagram dan Twitter pada tahun 2014.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

Kini, Baddie Winkle atau nama sebenarnya,Β Helen Ruth Elam yang lahir pada tahun 1928 merupakan ikon fesyen dan mempunyai lebih daripada 3 juta followers di Instagram. Tahun 2019 ni, Baddie Winkle dah pun berumur 91 tahun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

Pada tahun 2016, Baddie Winkle pernah juga dijemput untuk datang ke MTV Music Awards sebagai selebriti popular di media sosial.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

Pada tahun 2016 juga, Baddie Winkle pernah dipilih untuk bekerjasama dengan produk kosmetik ternama di dunia iaitu Urban Decay.

Jangan sampai Baddie Winkle tunjuk bakat menari kat depan mata korang.

Walaupun kat media sosial Baddie Winkle nampak bahagia macam takde masalah langsung, tapi sebenarnya ada dua kenangan pahit yang tak dapat dilupakan oleh Baddie Winkle sehingga kini. Suaminya,Β Earl George Van Winkle meninggal dunia dalam kemalangan kereta semasa ulang tahun perkahwinan yang ke-35 dan anak lelakinya meninggal pada tahun 1999 di usia 46 tahun disebabkan kanser tulang.

 

View this post on Instagram

 

back in the day, still a babe

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

Yang terkini, pada tahun 2019, Baddie Winkle secara rasminya memasarkan produk kosmetiknya untuk pasaran seluruh dunia yang dikenali sebagaiΒ INC.redible.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by πŸ’– BAD LIL BADDIE πŸ‘ΌπŸΌ (@baddiewinkle) on

KATALAKI: Cer try buat akaun Instagram untuk atuk atau nenek korang. Style gak tu.

Last modified: 22 August 2019