Peramal Cilik Harimau Malaya

Aktif, Bola

Menjelang musim AFF Suzuki Cup 2018 dan juga prestasi serangan team Harimau Malaya yang semakin menganas berjaya menewaskan negara-negara yang bertanding. Muncul pula di laman social media baru-baru ni dengan kemunculan seorang pelajar yang tepat meneka kejayaan Harimau Malaya.

Siapa “Peramal” Kecil ni?

Nama adik Muhammad Zafran Naufal menjadi bual hangat penyokong bola sepak tempatan apabila muncul dalam sebuah program bola sepak dimana kepetahan beliau memberi pendapat serta pandangannya terhadap corak permainan harimau malaya dalam perlawanan separuh akhir pertama Malaysia menentang Thailand.

Tepat ke tidak?

Naufal yang baru saja berusia 10 tahun berjaya meneka formasi pasukan Malaysia dengan tepat. Usia bukan penghalang buat adik Naufal, menurut ulasan dan kajiannya sendiri, Naufal berjaya menjangkakan bahawa tiada sebarang gol yang dapat dijaringkan daripada pasukan Malaysia mahupun Thailand pada perlawanan separuh akhir pertama di Stadium Bukit Jalil yang berlangsung pada 1 Disember 2018.

Tahu Corak Permainan Thailand

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM (@hotfm976) on

Strategy Naufal Untuk Separuh Akhir Ke-2

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM (@hotfm976) on

Walaupun baru je 10 tahun, tapi adik Naufal dah tunjukkan minat yang sangat mendalam dalam arena bola sepak negara serta pandangnya turut mendapat pujian netizen. Apa-apa pun adik, keep the spirit going lah.
KATALAKI: Kecik-kecik dah power, abang dulu 10 tahun baru belajar naik basikal =,=!

Last modified: 5 December 2018