Referee Buat Hal, Player Yang…

Bola, Sembang

Sumber gambar: bharian.com.my

Tahniah kepada pasukan Perak yang berjaya menjulang Piala Malaysia 2018 sabtu lepas menewaskan pasukan Terengganu. Kalau korang tengok game ni hari tu, confirm berpeluh tangan beb! Aksi berbalas serangan dan 6 gol dijaringkan, sampai dibawa ke penentuan penalti!

Perlawanan ni juga kecoh disebabkan pemain dan penyokong yang kurang bersetuju dengan beberapa keputusan pengadil perlawanan. Dua kad merah!

Sumber gambar: hmetro.com.my

Kali ni jom kita saksikan antara adegan-adegan rare pengadil perlawanan bola sepak.

Referee Tersalah Bagi Warna Kad

Masa perlawanan AC Milan vs Inter Milan, referee terbagi red card dekat Ronaldinho yang mempertikaikan keputusan referee selepas melakukan tendangan percuma. Nasib baik Ronaldinho seorang yang happy go lucky di atas padang.😂

Referee Bagi Pelempang

Referee dalam perlawanan ni dah cuba sebaik mungkin untuk dapatkan nasihat linesman sebelum melayangkan kad kepada pemain. Tapi, yang tak boleh blah siap bagi pelempang sedas!

Ku Sangkakan Referee Seorang Bro

Takde layangan kad kuning atau kad merah daripada referee untuk kejadian ni. Tapi, awkward…..

Headshot!

Terlajak curve bro. Tepat ke kepala penjaga garisan gol!😂

KATALAKI: Kredibiliti seorang referee memang boleh mempengaruhi sesuatu perlawanan bola sepak. Bayangkan kalau referee yang berat sebelah. Confirm berbulu je kita tengok game tu kan?

Last modified: 2 November 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *