Save The Date! – Tarikh Penting MotoGP 2019

Aktif, Motorsports

Lebih kurang 2 bulan je lagi, musim MotoGP terbaru untuk tahun 2019 dah nak start ni bro. Kalau tak sure lagi line-up pelumba MotoGP 2019, boleh usha kat sini jap. Date untuk race tahun ni tengok kat bawah ni boss.

Perlumbaan MotoGP yang pertama untuk tahun 2019 nanti akan berlangsung di track Qatar pada 10 Mac 2019. Line-up pelumba dah baru, motor yang akan digunakan pun mesti baru. Jom kita tengok tarikh-tarikh penting untuk setiap team MotoGP memperkenalkan jentera perang dorang yang baru untuk tahun 2019.

Ducati Team – 19 Januari 2019

Repsol Honda Team – 23 Januari 2019

Team Suzuki Ecstar – 31 Januari 2019

Yamaha Factory Racing – 4 Februari 2019

Petronas Yamaha SRT – 28 Januari 2019

Red Bull KTM Factory Racing – 12 Februari 2019

Red Bull KTM Tech 3 – 12 Februari 2019

KATALAKI: Ada 4 team lagi belum confirm date untuk reveal motor terbaru dorang, Alma Pramac Ducati, Aprilia Racing Team Gresini, LCR Honda dan Reale Avintia Ducati.

Last modified: 17 January 2019