Senarai Penuh Pemain Baru Liga Super 2019

Aktif, Bola

Pasukan-pasukan Liga Super yang akan bersaing untuk tahun 2019 dah settle dah rasmikan jersi terbaru dorang hari tu disebabkan perlawanan musim baru dah semakin dekat ni. Kalau korang nak usha jersi mana yang cun-melecun, boleh baca kat sini.

Secara rasmi, Malaysian Football League (MFL) dah umumkan yang Liga Super akan gunakan bola Nike Merlin macam yang dalam gambar korang nampak kat atas ni. Bola sama yang digunakan dalam perlawanan Premier League di England.

Korang dah tahu ke pemain-pemain yang baru dibeli oleh team pilihan korang untuk musim terbaru Liga Super? Setakat 1 Februari 2019, jendela perpindahan pemain buat masa ni masih lagi dibuka sampai 20 Februari nanti. Pasukan yang bertanding sempat lagi kalau nak dapatkan lagi pemain-pemain baru untuk menguatkan lagi line-up masing-masing. Jom kita tengok senarai pemain baru yang akan beraksi untuk Liga Super 2019.

JDT

Mauricio Dos Santos Nascimento

Aaron Niguez

Akhyar Rashid

Diogo Luis Santo

Syazwan Andik

Perak The Bos Gaurus

J. Partiban

Zac Anderson

Shahrel Fikri

Kedah

Anmar Almubaraki

N. Thanabalan

Shakir Hamzah

Azmeer Yusof

Shahrul Azwari

Shahrul Igwan

Azamuddin Akil

Zaquan Adha

Fernando Rodriguez Ortega

Renan Alves

Mohd Alif

Jonathan Bauman

Selangor

Syazwan Zainon

Halim Saari

Norhakim Isa

K. Prabakaran

Faiz Nasir

Latiff Suhaimi

Nurridzuan Abu Hassan

Wan Zack Haikal

Michal Nguyen

Endrick Parafita

Antonio German

Taylor Regan

Terengganu

Syahmim Yahya

Khairul Anwar

Khairul Izuan

Azalinullah

Ilham Amirullah

Shafawi

Khairu Azrin

Muhammad, Sharin, Haidhir

Sanjar Shaakhmedov

Melaka United

Safiq Rahim

Razman Roslan

Shukor Adan

Nazrin Nawi

Saiful Ridzuwan Selamat

Wan Amirul Afiq

Raimi Md Noor

Oscar Wong Tse Yang

Liridon Krasniqi

Cassagrande

Jang Suk-Won

Darko Markovic

M.Kavishkumar, S.Deevan Raj, Wan Mohd Syukri, M. Noor Ubaidullah, Zharif Md Desa

Kuala Lumpur

Sylvano Comvalius

Ryutaro Karube

Fitri Omar

Alif Samsudin

Faridzuen Kamaruddin

Jufriyanto

Khair Jones

Haziq Mu’iz

G. De Paula

Khatul Anuar

PKNS FC

Ariff Farhan

Nicholas Swirad, Tommy Mawat Bada, Shafiq Shaharudin, Fandi Othman, Farhan Abu Bakar

Akram Mahinan

Kpah Sherman

Chan Vathanaka, Gabriel Guerra

PKNP FC

Thomas Abbey

Siyovush Asrorov

Yashir Islame

Kalidou Coulibaly

Felda United

Kei Ikeda, Thiago Junio De Aquino, Jocinei Schad, Jaycee Jhon Okwunwanne

Petaling Jaya FC (MIFA)

Joshua Grommen

Pedro Henrique

Beomgeun Bae

Elizeu

KATALAKI: Grafik pengenalan pemain baru team mana yang korang rasa gempak untuk tahun 2019 ni?

Last modified: 13 February 2019