Tips Mudah Kempis Perut Secara Pantas

Collab

1 Session Tummy Detox Therapy
RM28

Antara masalah utama yang dihadapi sesetengah bro-bro kat luar sana bila dah nak meningkat usia ni perut dengan secara automatik akan berjalan ke hadapan atau extend dengan secara natural. Tak dinafikan ada je bro-bro yang jenis main makan dan minum apa saja tanpa kirakan berubahan daripada segi bentuk fizikal secara mendadak.

Bila dah menjadi semakin maju kehadapan, mula lah cinta hati ataupun orang rumah bising dan usha dengan tepat bentuk fizikal tu kan?

Jadi untuk bro-bro yang ada masalah sebegini, Thelaki nak share 3 tips yang boleh diguna pakai kalau korang jenis yang nak kembalikan bentuk fizikal perut ke bentuk asal. Tips ni bukan untuk dapatkan six-pack, tapi tips untuk korang cuba hilangkan perut buncit dengan pantas.

PERINGATAN: Korang kena follow tips ni dengan konsisten, baru la jadi!    

1. Jenis-jenis Minuman

Cuba ambil kira air apa yang korang selalu order atau minum. Kalau korang jenis suka minum Teh Air, Teh-o Ais, Kopi Ais. Apa kata gantikan dengan air putih.

Air putih ni tiada kalori maka ianya bagus untuk membakar kalori dalam badan korang. Jadi bila korang lepak mamak atau teringin nak minum something, apa kata tukar kepada air mineral atau ais kosong. Lakukan secara konsisten.

Kalau korang dah bosan asyik minum air putih, apa kata tukar sikit selera dengan minum air lemon. Air lemon ni dikatakan dapat membantu bersihkan sistem percernaan, meningkatkan metabolisma dan paling penting, dapat membakar kalori kat perut korang tu.

2. Detox

Selain daripada air kosong & air limau. Korang jugak boleh try buat air detox. Air detox ni dapat mengurangkan berat badan dan membuangkan toksin yang ada dalam badan korang. Bila dah selalu amalkan minum air detox ni, badan korang akan bertambah sihat dan bertenaga. Ada banyak resepi untuk buat air detox ni, ikut kepada selera buah-buahan pilihan korang.

Another thing, special untuk bro-bro sana. Kalau korang ada awek atau isteri tercinta, korang boleh belanja diorang sesi Tummy Detox Treatment, dengan SuperDeals harga serendah RM28 untuk sesi Tummy Detox Therapy untuk seorang. Confirm diorang happy giler dan kurang membebel pasal perut buncit korang tu LOL.

3. Garam Oh Garam

Antara punca-punca yang menyebabkan perut kita buncit adalah disebabkan garam. Tahukah korang yang garam ni adalah punca berat badan bertambah dan perut buncit. Terlalu banyak garam dalam perut boleh menyebabkan ianya mengikat air dalam badan korang.

So next time korang nak makan atau minum something, boleh je. Tapi jangan sampai berlebihan. FIkirkan kesihatan di masa hadapan. Paling penting sekali ada KONSISTEN ya kawan-kawan.

KATALAKI: Nak konsisten ni memang susah, tapi asalkan boleh hilang perut buncit. Why not?

1 Session Tummy Detox Therapy
RM28

Last modified: 7 November 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *